COOKING CLASSES


Do you wish to eat healthier and learn yummy recipes?

Do you recognize the importance of an active natural lifestyle, and want to understand the healing power of food, and how the nourishment works?

Which foods have a cooling or warming effect?
And which food works strengthening, relaxing, discharging, or uplifting?

But most of all.

Would you like to get inspired, energized and embrace new healthy habits?

Then, join our 100% plant-based, wholesome, vegan & macrobiotic cooking classes and workshops!

The different classes are given in English and Dutch.
Please, check each event for language description.

...................................................................................................................


Kom leren, proeven en shoppen op Tampopo Foods magazijn locatie in Egmond-Binnen.

De nieuwe 2024 data met de kooklessen en workshops zijn hier:


...................................................................................................................


. zaterdag 11 mei
WORD DE MEESTER VAN WAT JE KOOKT: het balanceren van yin- en yang-energieën in je dagelijkse kookkunst
kookles met Alexander Gershberg


. zondag 2 juni
WILDPLUK WANDELING met LUNCH
workshop met Geral Overbeek & Jarka Becvarova Adamcova


. zaterdag 8 juni
SOEPEN, SALADES & TO-GO FAVORIETEN
kookles met Horriah Nelissen


. July 11 - 17
SUMMER HOLIDAYS with Tampopo Foods
one week to relax in the Dutch countryside while enjoying delicious macrobiotic food & drinks service by Jarka & Karel...
save the date and check for more details our RETREAT page


. July 18 - 25
MINDFUL SILENCE RETREAT 
one week of meditation, yoga, and 100% plant-based healing food in silence...
save the date and check for more details our RETREAT page


...................................................................................................................
 


Zaterdag 11 mei, 2024
10.30 - 14.00uur


WORD DE MEESTER VAN WAT JE KOOKT:
het balanceren van yin- en yang-energieën in je dagelijkse kookkunst

kookles met Alexander Gershberg

incl. welkomstdrank, kookles folder, V&A, gerechten proeverij & tijd om te shoppen
locatie Tampopo Foods magazijn in Egmond-Binnen



      


RESERVEER JE PLAATS  registratie link


Leer hoe je verschillende eenvoudige en praktische gerechten kunt bereiden volgens de principes van yin en yang.

In deze les zal Alexander op een toegankelijke en begrijpelijke manier uitleggen wat yin en yang zijn. We zullen alle producten verdelen in yin- en yang-producten en de gedachte achter deze verdeling uitleggen.

In de les leer je hoe je 5 heerlijke gerechten kunt bereiden volgens de yin-yangprincipes.

 
Alexander Gershberg is een vegan chef-kok, kookleraar en schrijver. Hij is geboren in Rusland, getogen in Israël en woont al vijftien jaar in Nederland. De afgelopen tien jaar heeft hij diverse creatieve en innovatieve culinaire projecten opgezet die internationaal lovend zijn ontvangen. Zijn kookstijl is rijk, kleurrijk, creatief, dynamisch en vol van smaak. PLANTAARDIG is zijn derde kookboek. 

De kookles is inclusief een warm welkomstdrankje, het proeven van alle bereide gerechten en een kookles informatiemap. En natuurlijk is er ook de ruimte voor je persoonlijke vragen.


Wist je dat?
Na de kookpresentatie kun je de beste kwaliteit 100% plantaardige yummy ingrediënten shoppen.

Je kunt ook Alexander's kookboeken PLANTBASED, PLANTAARDIG en ENERGY kopen en ze persoonlijk door Alexander laten signeren.

Er is gratis parkeergelegenheid bij de locatie.


RESERVEER JE PLAATS  registratie link

Kies bij het bestellen van je tickets het aantal personen waarmee je graag komt. En kies bij "uitchecken" voor "bezorgmethode" > "afhalen" magazijn locatie Egmond-Binnen. Op deze manier worden er geen "verzendkosten" in rekening gebracht.


Prijs KOOKPRESENTATIE:
inclusief een warme welkomstdrank, gerechten proeverij, V&A en kookles folder:
€ 37,50 voor 1 persoon
€ 58 voor 2 personen ( ja, het klopt, je bespaart 17 euro's, dus neem je vrienden mee ;-)



Neem mee
. je receptenboekje/schrift
. pen


Inlooptijd
10.00 - 10.30 uur


Locatie
Tampopo Foods magazijn, Egmond-Binnen, NH
Link  ROUTE BESCHRIJVING NAAR DE LOCATIE

Gratis parkeren

Wij zijn gelegen in de buurt van de duinen en de zee, omgeven door een prachtig natuurgebied. En, op een loopafstand, er ligt zelfs de oudste abdij van Nederland, de Abdij van Egmond, met eigen ambachtelijke bierbrouwerij, kaarsenfabriek, tuin en winkel die zeker je bezoek waard is.

Dus, voel je uitgenodigd om de les en je boodschappen te combineren met een heerlijke wandeling en sightseeing.

Tot zaterdag 11 mei!

Hartelijke groeten van
Alexander, Jarka & Karel


RESERVEER JE PLAATS  registratie link


...................................................................................................................


Zondag 2 juni, 2024
10.30 - 14.30uur


WILDPLUK WANDELING met LUNCH
workshop met Geral Overbeek & Jarka Adamcova

De wildpluk wandeling is inclusief de welkomstdrank, wilde planten studiemateriaal, V & A, eetbare wilde planten proeverij, 
heerlijke 3 gangen lunch, 100% plantaardig / vegan en biologisch



   


Je kan HIER registreren voor de Wildpluk wandeling in Wassenaar.



Stel je voor.
Je bent buiten, in de frisse lucht, omringd door prachtig groen.
Het zonnetje schijnt.
Heerlijk!


Onze vriend, natuurkenner, tuin- en voedselbosontwerper Geral Overbeek, 
Richard van Roessel (onze fantastische gastheer in Wassenaar) en ik (Jarka, de kok ;-)) nemen je dan graag mee op een inspirerende safari over Eetbare Wilde Planten.

Samen leren we over de verschillende, meest voorkomende wilde eetbare planten en bomen en hoe je ze veilig kunt herkennen en gebruiken.
Ja, en de paddenstoelen natuurlijk ook, wanneer wij ze tegenkomen ;-)!


Ook leer je het nut en de regels van verantwoord plukken.
Wij gaan het ongetwijfeld over het belang van de goede bodem en permacultuur hebben.
En weet je wat je nodig hebt om een eigen voedselbos te starten?


Nou, nu de culinaire ervaring...


Nadat wij terug van onze plukwandeling komen, gaan wij lekker smullen.
Samen met andere ingrediënten, ga ik de geplukte groenten omtoveren tot de heerlijke "a la carte" lunch met verschillende gerechten (100% plantaardig en biologisch) die je ook zelf thuis gemakkelijk kunt maken.


Wat zeg je van bijvoet, duizendblad, brandnetel of engelwortel bladknoop tempura?
Het arame gerecht met gember en funghi porcini?
Of rode ui-paardebloemwortel karamel met gerstemoutstroop?
De salade met jonge Japanse duizendknoop scheuten. Oh, zo verfrissend en sappig!


Heb je weleens hondsdraf als garnering op je soep gedaan?
Look-zonder-look in je spread gebruikt?
Of pesto van zevenblad gemaakt, want die "onkruid" heb je toch zo veel in je tuin?
En heerlijke rozemarijn gember sinaasappel citroen thee is nu ieders absolute favoriet als welkomstdrankje op je feest.


Kortom, de rijke, unieke smaak van wilde planten zal je kookkunst doen opleven als ware medicinale en culinaire magie!


Word je nieuwsgierig en wil je nu meer weten en proeven? 
Kom en neem je vrienden mee, het is zo leuk!


Je kan HIER registreren voor de Wildpluk wandeling in Wassenaar.


💚 Jarka, Geral en Richard



...................................................................................................................



Zaterdag 8 juni, 2024
10.30 - 14.00uur


SOEPEN, SALADES & TO-GO FAVORIETEN
kookles met Horriah Nelissen

incl. welkomstdrank, kookles folder, V&A, gerechten proeverij & tijd om te shoppen
locatie Tampopo Foods magazijn in Egmond-Binnen



    


RESERVEER JE PLAATS  
registratie link



De zomer nodigt uit tot lichte maaltijden, soepen en lekkere snacks om mee te nemen naar je favoriete zomerplek.

Horriah zal je laten zien wat je, zonder te lang in de keuken te staan, kan maken met heerlijke zomerse producten en groenten.

Verkoelend en ontspannend, met de juiste balans om je energie op pijl te houden.

Kom genieten van haar verrassende en smaakvolle keuken.
 

Horriah Nelissen, is moeder van drie volwassen kinderen en heeft meer dan 35 jaar ervaring in de internationale macrobiotische keuken. Zij weet als geen ander hoe je culinair, lekker en gezond koken kunt verbinden. Of je nu een drukke baan hebt, kinderen thuis, of er komt een feest aan. Horriah deelt haar kleurrijke ervaring graag met je.


De kookles is inclusief een warm welkomstdrankje, het proeven van alle bereide gerechten en een kookles informatiemap. En natuurlijk is er ook de ruimte voor je persoonlijke vragen.


Wist je dat?
Na de kookpresentatie kun je de beste kwaliteit 100% plantaardige/vegan lekkere ingrediënten kopen en ook veel veganistische kookboeken bekijken.


Er is gratis parkeergelegenheid bij de locatie.


RESERVEER JE PLAATS  registratie link

Kies bij het bestellen van je tickets het aantal personen waarmee je graag komt. En kies bij "uitchecken" voor "bezorgmethode" > "afhalen" magazijn locatie Egmond-Binnen. Op deze manier worden er geen "verzendkosten" in rekening gebracht.


Prijs KOOKPRESENTATIE:
inclusief een warme welkomstdrank, gerechten proeverij, V&A en kookles folder:
€ 37,50 voor 1 persoon
€ 58 voor 2 personen ( ja, het klopt, je bespaart 17 euro's, dus neem je vrienden mee ;-)



Neem mee
. je receptenboekje/schrift
. pen


Inlooptijd
10.00 - 10.30 uur


Locatie
Tampopo Foods magazijn, Egmond-Binnen, NH
Link  ROUTE BESCHRIJVING NAAR DE LOCATIE

Gratis parkeren

Wij zijn gelegen in de buurt van de duinen en de zee, omgeven door een prachtig natuurgebied. En, op een loopafstand, er ligt zelfs de oudste abdij van Nederland, de Abdij van Egmond, met eigen ambachtelijke bierbrouwerij, kaarsenfabriek, tuin en winkel die zeker je bezoek waard is.

Dus, voel je uitgenodigd om de les en je boodschappen te combineren met een heerlijke wandeling en sightseeing.

Tot zaterdag 8 juni!

Horriah, Jarka & Karel


RESERVEER JE PLAATS  registratie link



...................................................................................................................

 

Link to find out more about our  WILDPLUK EXPEDITIES.

Link to check our  RETREATS.

Link to shop  OUR HERO PRODUCTS.